Bize Katılın

Öne Çıkan Yayın

Blogger Nedir, Blogger Kime Denir

Blog yazarı demektir. Kolaylıkla düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir web sitesidir bloglar. Blog yazarı olmak istiyorsanız sanırım biraz...

Blogger tarafından desteklenmektedir.
6.04.2015

CRYENGINE DERS 4 YAGMUR EKLEME

Bir oyunda oyuncunun istediği her zaman daha fazla görselliktir. Örneğin hava durumu her zaman güneşli ve öğle vakti olmasını istemeyiz. Bu dersimizde bulut eklemeyi ve bulutları hareketlendirmeyi, istediğimiz yoğunlukta yağmur yağdırmayı, şimşek ve gökgürültüsü gibi sesleri de eklemeyi anlattım. Ayrıca bu derste günün saatini değiştirmeyi de gösterdim... Oyununuza yada bölümünüzün gerektirdiği gibi düzenlemeler yapabilirsiniz.

Bu eğitimde sadece yağmur gösterdim ancak benzer işlemler yaparak tipi, kar yağışı, sisli hava v.b. şekillerde oyununuzu kendinize göre değiştirebilirsiniz. Örneğin kar yağışı yapacaksak snow bölümünü bulmalıyız. Ağaçları da snowtree bölümünden aldınız mı, mutteşem birgörsellik oluşacaktır...


Sorularınız olursa yorum olarak gönderebilirsiniz. En kısa sürede cevap vermeye çalışacağım. Ayrıca sitemizi takip etmenizi, youtube kanalıma abone olmanızı rica ediyorum... Derslerin devamlılığı ilgiye göre artacaktır...



6 yorum:

  1. Web Sitesi Zorunluluğunda Çözüm : KOD8

    Gerek internetin yaygınlaşması ile her firma ve kurumun ihtiyaç hissettiği, gerekse Türk Ticaret Kanunu’nda yapılan değişiklikle yasal hale getirilen web sitesi zorunluluğu, yazılım firması Serbay Interactive’in geliştirdiği Kod8’in son sistemi ile sorun olmaktan çıktı. Kod8 ile oluşturulan web siteleri, duyarlı tasarım alt yapısı sayesinde sadece bilgisayarlarda değil, cep telefonları, tabletler ve mobil cihazlarda da sorunsuz bir şekilde görüntülenebiliyor.

    Serbay Interactive yetkilileri geliştirdikleri Kod8 hizmeti sayesinde hiç bir teknik bilgi ihtiyacı hissetmeden 5 dakikada web sitesi oluşturmanın mümkün hale geldiğini ifade etti. Kod8 kurucularından Özkan Gözütok, kolay ve ekonomik maliyetlerle hazır web sitesi oluşturmak isteyenlere yönelik yeni hizmetlerinin yayına girdiğini belirterek, “Yazılım sektöründe 5 yıldır hizmet veren Serbay’ın yeni markası Kod8, mobil uyumlu web sitesi ve son teknoloji HTML5 özelliği ile kullanıcıların ihtiyaç duyduğu birçok özelliğe de sahip bir sistem” dedi.

    Kod 8 ile site oluşturmak için herhangi bir kodlama ve programlama bilgisine ihtiyaç duyulmadığını ve kullanıcı dostu ara yüzleri sayesinde kurumsal veya kişisel web sitesinin kolayca oluşturulup, yönetim paneli sayesinde yönetilebildiğini belirten Gözütok, birçok firma için sorun olan bu işi 5 dakika gibi çok kısa bir sürede tamamladıklarına dikkati çekti. Bilgisayar ve internetin artık hayatın her alanına girdiğini ve cep telefonu ile birlikte yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirten Gözütok, “5 yıldır yazılım sektöründe edindiğimiz tecrübe sayesinde kolay ve ekonomik bir web sitesi oluşturma servisi olan Kod8 hizmetimizi hayata geçirdik. Hem bireysel hem de kurumsal ihtiyaçlara cevap veren Kod8’in en önemli özelliklerinden bir tanesi de duyarlı yapısı sayesinde mobil cihazlarla uyumlu çalışıyor olması” şeklinde konuştu.

    Kod8 kurucularından Serkan Bayraklı ise site sahiplerinin Kod8 yönetici panelini kullanarak mobil cihazlar üzerinden sitelerini kolayca güncelleyebileceklerini dile getirdiği açıklamasında “Yıllık 99 TL’den başlayan hizmet bedeli ile sunulan Kod8 web hizmetinden yararlanmak isteyenler www.kod8.net adresini ziyaret edebilir, Kod8 hizmetleriyle tanışabilir” dedi.

    YanıtlaSil
  2. Mobil Uyumlu, Hızlı, Hazır ve Ucuz Web Sitesi

    Hazır web sitesi programcıların kendi kodladıkları yazılımlardır. Bu sistemlerin kurulumu dakikalarla sınırlıdır. İstenen özellik sisteme dakikalar içinde dâhil edilebilir. Yazılımların temaları mevcuttur. Tema kurulumdan sonra değiştirilebilir.

    Hazır web sitesi, çok hızlı bir şekilde kullanıma hazır hale gelir. İnternet sitesini hemen teslim almaya ihtiyaç duyan biri için önemli bir konudur. Hazır olmayan bir internet sitesi, eğer temiz bir yapıyla kodlanacak ise ortalama olarak 2 hafta kadar vakit alabilir.

    Bütün sektörlerdeki firmaların rahatça kullanabileceği, faaliyetlerini en iyi şekilde yansıtabileceği, ürünlerini en iyi şekilde tanıtabileceği şık tasarımlı kaliteli web sayfalarımızdan birini beğenerek siz de kolayca kendi web sitenizi oluşturabilirsiniz. Web sitenizi aldığınızda en kısa sürede web sayfalarını kendinize uyarlayacak ve sayfanızı yönetim paneliyle rahatça yönetebileceksiniz. Sayfanızda ürünlerin ya da hizmetlerin özelliklerini yazabilecek, fotoğraf ekleyebileceksiniz. İhtiyaç duyduğunuz özellikleri ekleyip çıkarabileceksiniz. Böylece hedef kitlenize iletmek istediğiniz her mesajı dilediğiniz şekilde ve dilediğiniz zaman iletebileceksiniz.

    Hazır web sitelerinin sağladığı bu hizmetin avantajları;

    - Çok uygun fiyatlarla hazır web sitesi sahibi olmak,
    - Hazır web sitesi sadece 10 dakikada kullanıma açılır.
    - Sizler için hazırlanmış olan profesyonel içeriğe ve modern grafiklere sahip web şablonlarından birini seçebilirsiniz.
    - Kendi alan adınızı kullanabilirsiniz.
    - Bilgisayarınıza herhangi bir program indirmeden sadece internet üzerinden web sitenizi yönetebilirsiniz.
    - Hiçbir uğraş vermeden hazır web sitenize verilerini(Fotoğraflar, makaleler, haberler v.b) girebilirsiniz.
    - Basit ve anlaşılır yönetim panelinden her işleminizi gerçekleştirmek çok kolay.
    - Hazır web siteniz ihtiyacınız olan her şeyi (içerik yönetimi, sunucu, forum, resim galerisi, e-posta v.b) sizlere sağlamaktadır.

    Kod8 güvencesiyle sizde kolay ve hızlı bir şekilde hazır web sitesi sahibi olabilirsiniz.

    Kimler Hazır Web Sitesi Kullanmalı?

    Eğer site yaptırmayı düşünen firmanın bir internet sitesine sahip olmak ve firma tanıtımını ve ürünlerini site üzerinden tanıtmak ise tasarımın da sadece firmasına özgü olmasını önemsemiyorsa bu durumda mobil uyumlu hazır web sitesi kullanabilir.

    Not: Günümüzde milyonlarca web sitesi şuan yayınlanmaktadır ve bu sitelerin tamamının birbirinden farklı tasarımlara sahip olduğunu söylemek oldukça zordur.

    YanıtlaSil
  3. Cryengine epey oynadığım bir oyun, özellikle web tasarım ile ilgilenirken bu oyun bana ayrı bir tat veriyor. Paylaşımınız için teşekkürler bu yüzden.

    YanıtlaSil
  4. Bencede barış web tasarım yaparken güzel gidiyor :D

    YanıtlaSil
  5. Eğer referansları sağlam bir firma tercih etmek istiyorsanız 2000 yılından beri kesintisiz web tasarım hizmetleri veren başlıca istanbul webtasarım, izmir web tasarım gibi hizmetler veren firmamızı tercih edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Doğal Sızma Zeytinyağı