Bize Katılın

Öne Çıkan Yayın

Blogger Nedir, Blogger Kime Denir

Blog yazarı demektir. Kolaylıkla düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir web sitesidir bloglar. Blog yazarı olmak istiyorsanız sanırım biraz...

Blogger tarafından desteklenmektedir.
16.08.2014
Günümüzde bir kuruma en gerekli olan unsurlardan bir tanesi de ideal bir web sitesidir. Çünkü reklamın en iyi yapıldığı, hizmetin en kolay ve en zahmetsiz verildiği platformlar web siteleridir. Bir kurum ileri adımlar atmak istiyorsa mutlaka bir web sitesine sahip olmalıdır. Tabiî ki sahip olunması gereken amaca uygun olmayan bir web sitesi değildir. O zaman aklımıza hemen şu soru geliyor:
“Kurumsal web sitesi nasıl olmalıdır?”

Kurumsal bir web sitesi öncelikle herkesin kurumla ilgili ulaşmak istediği her şeye ulaşabilmesi için sade ve anlaşılır olmalıdır. İnternette gezinme konusunda fazla bilgi ve tecrübesi olmayan ziyaretçiler dahi kurumun web sitesinde kurumla ilgili her şeye rahatlıkla ulaşabilmelidir.


Ayrıca web sitesi kurumun logo ve renklerine uygun olmalıdır. Bu durum web sitesinin çekiciliği açısından önemli bir noktadır.

Önemli bir diğer nokta ise; web sitesi, kurumu en iyi şekilde tanıtmalıdır. Bunun için web sitesinde “hakkımızda” sayfası bulunmalıdır. Bu sayfa kurumla ilgili açık ve anlaşılır bir şekilde bilgiler içermelidir. Ziyaretçiler bu sayfadan, hangi alanda hizmetler verdiğinize ulaşabilmelidir. Bu sayfanın yanı sıra bir de “iletişim” sayfası olmalıdır. Bu sayfa da ise ziyaretçilerin kuruma rahatlıkla ulaşabileceği bilgiler bulunmalı ve çevrimiçi iletişim platformu olmalıdır.

Yukarıda ele aldığımız hususların dışında kurumsal web sitelerinin hatta sadece web sitelerinin değil biz insanların dahi kendimize uygulamamız gereken bir durum vardır. Tabii ki bu da güncellemedir. Şunu unutmayalım ki ideal bir kurumsal web sitesi kesinlikle güncel olmalıdır. Güncellenmeyen web siteleri kullanışlılığını ve bununla beraber ziyaret edilme sıklığını, kurumun amacına uygun olmayı kaybeder. Kısacası güncellenmeyen bir web sitesi işlevselliğini yitirmiş olur.


Bunların hepsini toparlayacak olursak ve bir cümleyle ideal bir kurumsal web sitesini anlatacak olursak. Kurumsal bir web sitesi, kurumun kimliğini yansıtan, sade, anlaşılır ve güncel olmalıdır. Unutmayalım ki iyi bir web sitesi ileriye atılan önemli bir adımdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Doğal Sızma Zeytinyağı